"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


четвер, 19 березня 2020 р.

10 клас Тема "Особливості економіки країн Америки. Первинний сектор господарства"
1. Міні – гра «Американські асоціації» (відповіді - письмово)
1.  Гірська країна, яка найбільше страждає від стихійних лих: цунамі, землетрусів, вулканів. «Найдовша» з усіх південноамериканських країн. Посідає однє з провідних міст у світі за видобутком та продажам міді, природної селітри .
2.  Нафтодобувна країна світу. У ній є долина кактусів. Межує з найнаселенішою країною Америки.
3.  Є постачальником в регіоні цинку, олова. Не має виходу до океану.
4.  Історично склалося, що українцям сподобалось тут, і утворилась у цій країні найбільша українська діаспора.
5.  Держава на півночі материка Південна Америка. Країна входить в ОПЕК. На її території розміщений найвищий у світі водоспад Анхель, що й приваблює сюди багато туристів. ЇЇ назва означає «маленька Венеція».
6.  Нова індустріальна країна. Назва країни означає «срібна», латинського походження. Найвищій рівень урбанізації. Батьківщина танго.
7.  Найбільша за площею країна Південної Америки. На її території знаходиться найповноводніша річка світу. Державна мова – португальська.
2.Опрацюйте параграф 34
3. Перегляньте презентацію https://vseosvita.ua/library/prezentacia-na-temu-amerika-pervinnij-sektor-ekonomiki-111752.html
4. Зробіть конспект до даної теми
5 Проведіть дослідження ст.187 (одне, на ваш вибір). Результати дослідження оформити у паперовому вигляді або у вигляді презентації

Немає коментарів:

Дописати коментар

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні