"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Екскурсія до Державного історико-культурного заповідника «Буша»



В рамках районного семінару вчителів географії «Формування пізнавальної діяльності учнів шляхом використання інноваційних технологій на уроках географії», що проходив на базі ЗОШ I-III ст. с. Василівка, проведено екскурсію до Державного історико-культурного заповідника «Буша», на території якого розташовані музеї етнографії, побуту, оборони та археології, а також – один із 28 геологічних заказників України, під промовистою назвою «Гайдамацький яр».
Присутні мали змогу ознайомитися із навколишньою красою, побачили світ природи, відображений умілою рукою скульптора в камені, адже на території заповідника розташований парк кам’яних скульптур, що виготовлені із місцевої геологічної породи – жовтого пісковика. Тематика робіт різна: це національно-визвольний рух, стихії природи, язичницькі божества та інше.
 Весь геологічний заказник – це ніби «майданчик, де колись гралися велетні». Каміння тут чудернацької форми та неймовірних розмірів. Воно є німим свідком історії нашої землі. Серед цієї краси, в межиріччі Бушанки та Мурафи, в скелях збережені залишки дохристиянського храму із язичницькими написами та малюнками на стінах що непідвладні часу.
Село Буша – мальовничий куточок Поділля, яскравий приклад організації «зеленого туризму». І в такий нелегкий для нашої держави час, відвідини цього маленького, затишного куточка, надихають нас на працю, адже нам є заради чого жити і продовжувати тисячолітню історію наших предків.











3 коментарі:

  1. Найцікавіші і дужe потрібні уроки в школі — цe гeографія та інозeмна мова. Шкода, що коли ми були малі—цього нe розуміли, а зараз виросли і роз'іхалися по різних куточках світу. Тут і знадобилися ці прeдмeти. Так що вчіть, діти гeографію. Цe дужe практичний урок.

    ВідповістиВидалити
  2. Хороший учитель не пропускає жодної нагоди, щоб навчити своїх вихованців чогось корисного. От таким учителем і є Катерина Василівна. Успіхів Вам,шановна колего,на педагогічний ниві.

    ВідповістиВидалити

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні