"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


середа, 15 січня 2020 р.


                                 ТИЖДЕНЬ ГЕОГРАФІЇ У ШКОЛІ
Одним із шляхів підвищення інтересу учнів до вивчення географії є позакласна робота. До того ж добре організована, цікава, різноманітна позакласна робота з предмету – це один із найефективніших засобів пробудження й підтримки в учнів інтересу до географії. Велику допомогу в досягненні цієї мети надає тиждень географії та природознавства. Під час його проведення діти збагачують знання, розширюють свій кругозір, проявляють ініціативу й самостійність, розвивають індивідуальні здібності, вчаться відстоювати свою точку зору.
З 02.12 по 06.12 в загальноосвітній школі I-III ступенів с. Василівка було проведено тиждень географії та природознавства. Методика його проведення полягала в організації заходів, що носили інформаційний та змагальний характер. Кожен день тематичного тижня був спланований і насичений різноманітними формами роботи - це виставка стінгазет "Географічний калейдоскоп", інтелектуально-розважальна гра "Географічний футбол", вікторини "Географія кохання" та "Мандрівка в країну "Кросвордію"", гра "Прапори світу", квест "Подорожуй разом з нами". Для наймолодших учасників, учнів 5 класу було організовано усний журнал "Вода - джерело життя". А на базі учнів 8 класу проведено відкритий урок "Кліматотвірні чинники". Всі учасники заходів мали можливість поринути у багатогранний світ природи України та  світу.
Метою заходів було: розвивати логічне мислення, інтерес до географії як науки; вчитися працювати в команді;  розширити географічний світогляд; виховувати любов до природи Землі, почуття гідності за рідну країну.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні