"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


пʼятниця, 11 січня 2019 р.

«ЗА 5 ДНІВ НАВКОЛО СВІТУ»


Гей, нові Колумби й Магеллани,
Напнемо вітрила наших мрій!
Кличуть нас у мандри океани,
Бухту спокою облизує прибій.
Хто сказав, що все уже відкрито?
Нащо ж ми народжені тоді?
Як нам помістити у корито
Наші сподіваная молоді?
Кораблі! Шикуйтесь до походу!
Мрійництво! Жаго моя! Живи!
В океані рідного народу
Відкривай духовні острови!
В. Симоненко
Класична педагогіка минулого стверджувала «Смертельний гріх учителя - бути нудним». Цей вислів сьогодні актуальний як ніколи, адже навчання з примусу не приносить задоволення учневі і створює масу проблем педагогу. Однією з найцікавіших форм організації освітнього процесу в школі є предметні тижні. Вони є різновидом позакласної роботи, до якої вчитель залучає учнів, що виявили зацікавленість предметом. Позакласна робота дозволяє розширити і поглибити знання учнів, зміцнити набуті на уроках навички та вміння, розвинути творчі здібності дітей, їх різнобічні інтереси, сформувати самостійність, організувати практичну суспільно корисну діяльність та дозвілля дітей.
Щороку у Василівській загальноосвітній школі I-III ступенів проводиться Тиждень географії. Його проведення вже стало доброю традицією. Цього річ, згідно робочого плану школи, Тиждень географії було проведено із 3 по 10 грудня, під девізом «За 5 днів навколо світу». Мета проведення Тижня - розвивати стійкий інтерес учнів до географії, як науки і шкільного предмету; виховувати патріотизм, любов до рідного краю; розвивати
краєзнавчий інтерес; сприяти формуванню всебічно розвиненої особистості; виховувати любов та бережливе ставлення до природи. В рамках тижня учні здійснили захопливу подорож морями, океанами та побували в різних куточках нашої планети. Розпочався тиждень із інформаційно – пізнавальної лінійки «Географія вчора, сьогодні і завтра». Захопливі конкурси, вікторини, змагання дали можливість учням продемонструвати свої знання та виявити кращих серед кращих. До уваги всіх охочих запропоновано конкурс «Географічні загадки», квест «Країна Географія», вікторину «Мандруємо Материками» та інтелектуально-розважальну гру «Географічний футбол». Переможців нагороджено грамотами та солодкими призами. Тиждень пройшов вдало, був цікавим, насиченим та пізнавальним.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні