"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


вівторок, 5 травня 2020 р.


Географія 11 клас.   Практична робота №10
 «Аналіз секторальної структури економіки України»

Теоретичні відомості:
Сектори національної економіки України
У первинному секторі національної економіки України найбільше значення мають сільське господарство та добувна промисловість
 У вторинному секторі традиційно велику роль відіграють чорна металургія, електроенергетика, машинобудування та хімічна промисловість. Останнім часом зростає значення виробництва окремих видів продукції харчової промисловості.
За роки незалежності в Україні зміцнив позиції третинний сектор економіки, у першу чергу торгівля. Швидкими темпами розвивається зв’язок. Це пов’язано із широким упровадженням принципово нового його виду — стільникового (мобільного) зв’язку. Понад половина населення країни користується Інтернетом, який є об’єднанням комп’ютерних мереж для пошуку, зберігання та передачі інформації.

Завдання 1.
Ознайомтесь із структурою ВВП України у 2014 р. та обчисліть частку кожного сектора економіки країни. Зробіть висновок до яких країн відноситься Україна за стадією соціально-економічного розвитку              ( аграрні, індустріальні, постіндустріальні)
Структура ВВП України у 2014 р. за даними Держстату України:
Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство 11,7 % Промисловість 23,4 %  , у тому числі добувна 10,8%
 Будівництво 2,7 %
Транспорт 8,0 %
Торгівля 16,4 %
Інформація та телекомунікації 3,8 %
Фінансова та страхова діяльність 5,1 %
Операції з нерухомим майном 7,2 %
Професійна, наукова та технічна діяльність; діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування 4,7%
Державне управління й оборона, освіта, охорона здоров’я та надання соціальної допомоги 14,6 %
Інші послуги 2,4 %

Завдання 2.
Як, на Вашу думку, змінились частки промисловості і сільського господарства в економіці України упродовж ХХІ ст. (зросли, зменшились і наскільки суттєво)? Перевірте свої припущення, визначивши їх за наступними даними: у 2001 р. ВВП країни становив 460520 млн. грн. у фактичних цінах. Переробна промисловість склала 172759 млн. грн., добувна промисловість 23411 млн. грн., сільське господарство 66306 млн. грн. Скористайтесь даними завдання 1.
Завдання 3.
В Україні у 2014 р. на машинобудування припадало 7,2 % виробленої продукції промисловості. Визначте частку машинобудування в структурі ВВП. Скористайтесь даними завдання 1.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні