"Задоволення від життя черпається з наших зустрічей з новим, а тому немає більшого щастя, ніж постійно змінювати свої горизонти, зустрічаючи кожен новий день під іншим сонцем". (Джон Кракауер)


вівторок, 12 травня 2020 р.

Основи здоров я 8 клас

І варіант
І-й рівень               
1. Що визначають правила дорожнього руху?
2. Другорядна дорога – це …
3. Двоколісні мотоцикли дозволено паркувати: а) в один ряд; б) в два ряди.
4. Наведи приклади способів очищення і доочищення питної води.
5. Інсектициди – це …
6. Правопорушення – це …
ІІ рівень                        
1. Вибрати складові моделі безпечного дорожнього середовища (трикутника безпеки): а) транспортний засіб; б) дорога; в) регулювальник; г) людина як учасник дорожнього руху.
2. Вибрати приклади зниження дії чинників ризику ДТП: а) навчання дітей; б) організація інформаційних компаній; контроль експлуатаційного стану парку транспортних засобів; в) виявлення ділянок концентрації і зниження ризиків ДТП.
3. Вибери джерела і види атмосферного забруднення: а) пестициди; б) транспорт; в) меліорація; г) аварії на АЕС; д) пожежі, спалювання сміття; е) населені пункти; є) промислові підприємства.
4. З 14 років ти маєш право: а) їздити на автомобілі; б) їздити дорогою на велосипеді; в) бути водієм гужового транспорту.
5. Співробітники поліції при затриманні неповнолітніх мають право: а) провести обшук і зареєструвати затримання; б) повідомити батьків чи опікунів про затримання; в) перевірити документи; г) затримати і доправити у відділення поліції для встановлення особи чи за підозрою; д) відпустити через 3 години, якщо за тобою немає серйозної провини.
6. Кібербулінг – це: а) заволодіння чужим майном; б) сайти, що містять інформацію, яка є загрозою для здоров’я; в) агресивні дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити гідність людини з використанням інформаційно-комунікаційних засобів; г) дії зловмисників у мережі Інтернет, спрямовані на розбещення дітей і використання їх із сексуальною метою.
ІІІ рівень                   
1. Поясни правила поведінки у разі захоплення у заручники.
2. Склади правила безпеки при користуванні комп’ютером, Інтернетом.


                                                                ІІ варіант
І-й рівень               
1. Назвати основні групи факторів ризику, що викликають ДТП.
2. Головна дорога – це …
3. Група мотоциклістів повинна рухатися дорогою: а) один за одним; б) у два ряди.
4. Назви безпечні джерела питної води.
5. Гербіциди – це …
6. Закони – це …
ІІ рівень
1. Вибрати приклади зниження дії чинників ризику ДТП: а) навчання водіїв; б) регулювання придбання й експлуатації транспортних засобів; в) служби порятунку.
2. Розмісти у правильній послідовності стадії процесу очищення питної води: а) накопичення; б) механічне очищення; в)знезараження; г) хімічна обробка; д) фільтрування.
3. Вибери джерела і види забруднення ґрунтів : а) пестициди; б) транспорт; в) меліорація; г) аварії на АЕС; д) пожежі, спалювання сміття; е) населені пункти; є) промислові підприємства.
4. За скоєння особливо тяжкого злочину або в разі повторного скоєння злочину тебе можуть направити до школи соціальної реабілітації з а) 14 років; б) 11 років; в) 16 років; г) 18 років.
5. Співробітники поліції при затриманні неповнолітніх зобов’язані: а) провести обшук і зареєструвати затримання; б) повідомити батьків чи опікунів про затримання; в) перевірити документи; г) затримати і доправити у відділення поліції для встановлення особи чи за підозрою; д) відпустити через 3 години, якщо за тобою немає серйозної провини.
6. Кібер-шахрайство – це: а) заволодіння чужим майном; б) сайти, що містять інформацію, яка є загрозою для здоров’я; в) агресивні дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити гідність людини з використанням інформаційно-комунікаційних засобів; г) дії зловмисників у мережі Інтернет, спрямовані на розбещення дітей і використання їх із сексуальною метою.
ІІІ рівень                   
1. Поясни правила поведінки у разі загрози пограбування.
2. Як уникнути залучення до деструктивних сект.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Новинки

Географія 10 клас Узагальнення знань з курсу «Географія: регіони та країни» 1 варіант 1 рівень 1.За яким показником високорозвине...

Актуально сьогодні